Hvordan træffer man det rette MC lån? 

Hvordan træffer man det rette MC lån? 

april 12, 2021 2 Af admin

Hvordan træffer man det rette MC lån? 

Er man på eftersøgning efter en hel ny bil eller ønsker man at få skiftet den ældre ud med en bedre, men har næppe pengene til det? Så kan et billån være en god beslutning for dig. Hvis man bør have et billån er der som regel to muligheder ; om det skal være med eller uden sikkerhed i bilen. Forskellen på de to er at lånudbyderen kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, det vil sige långiveren har delvist ejerskab i faretøjet. Det vil derfor sige, at hvis man som låneren ej følger betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan lånudbyderen tage bilen tilbage og sælge bilen for derved at kunne indfri det billån man har optaget. Det kan være en smart løsning, når man ved at man kan overkomme ens betalingsbetingelser over tiden, da det her oftest kan være billigere for låntageren at påtage dette billån. Da renten over løbetiden tit er billigere. 

Smarte elementer at være opmærksom på, hvis du starter et billån 

De 2 essentielle faktorer man skal kigge på, når du skal optage et billån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i kroner og ører du låner af giveren for at kunne erhverve motorcyklen. Løbetiden er den tid, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er dermed den mængde penge man skal anvende til købet af motorcyklen. Så det er noget man selv kan reguleres på alt efter af hvilken båd du slutter med at købe. Løbetiden kan på samme måde reguleres afhændig hvor mange penge man har råd til at afdrage billånet på årsabasis. billånet kan derved blive mereomkostningstungt ved at du har en lang afdragsperiode.  

Hvor bør I tage mit billån? 

Hvis man skal vælge hvor en skal tage sit billån er det essentielt at se på den individuelle rente på det MC lån du ønsker. for eksempel, når du sidder og bør have en ny MC lån er det dejligt at have overblik over om man har råd til at foretage det MC lån. En smart måde at holde overblik er at tarte en snak med sin bank for at høre hvordan ens likvider ser ud og hvad man har råd til. Her kan du selvfølgelig justere det en smule afhængig efter om man finder sin drømme båd og så kan du hæve det en anelse. Det er selvfølgelig at ende på noget, som man kan betale på længere sigt. Når du bør beslutte hvordan ens billån skal se ud er det skønt at vide hvor mange penge man har i sit månedlige budget til at betale af på det valgte bådlån.  

Ny eller gammel bil 

Det er vigtigt at man overvejer den normale værdi forringelse som båden får med tiden. Og om man kan komme ud af et for stort bådlån, for hvis båden har erhvervet sig så kraftig en værdiforringelse, så man ikke kan figøre sig af MC lånet ved at sælge den. Sidder du og betaler for luft og det er klart det du mest vil undgå. Derfor er det esentielt, at du ved at det er denne motorcykel man ønsker at have i en lang periode. Ved en ny båden får de den mest omfattende værdinedsættelse, når båden kører fra sælgeren. Derfra nedsættes den ej så stejlt i vurdering. Når man ser på en ældre motorcykel, som er benyttet eller lignende er det klogt at du for kontrolleret statussen af bilen.  

Så når man træffer at afbetale billånet over 10 år, men du sælger motorcykel efter 5 år, så afbetaler man måske på en motorcykel man ej længere har, det ikke er hensigtsmæssigt.  

Hvis man eksempelsvist skal have en bil og derfor har behov for et billån, så er der flere kriterier for at man kan optage et MC lån.  Du bør være fyldt 21 år gammel, man skal have en årlig indtjening på 180.000 kroner  

Som lånoptager er der 2 løsninger i henhold til om det bør være med eller uden førbetaling, altså, at du forudbetaler en del af det fulde beløb fra start af. De fleste lånudbydere kræver i dag, at du lægger 10-tyve provent af det samlede beløb af fra starten af købet af en ny bil.  
 
Det kan være særdeles efterænktsomt at skaffe tilbud fra adskillige forskellige lånudbydere før man tager et valg om hvor man skal starte ens bådlån henne, da der som oftest er en variation.