Skal du til at være voksen? Så skal du være klar på dette

april 23, 2021 366 Af admin

Hvis du skal til at være rigtig voksen – altså til at træde ind på jobmarkedet, betale din egen husleje og selv sørge for madlavningen, så er der en række forpligtigelser, man skal huske. Det kan du læse mere om i denne artikel, så du kan blive klar til voksenlivet.

Dyrt at flytte hjemmefra?

Hvis du lige skal til at flytte hjemmefra, så kommer du nok også til at opdage, at der er en del udgifter, der hænger sammen med det. Man skal betale for depositum, og så skal der naturligvis stadig være råd til møbler.

Det kan hurtigt blive dyrt, og det er noget, man nogle gange skal spare sammen til længe.

Hvis du gerne vil flytte hjemmefra nu, men ikke helt har kapitaler til det, så findes der dog andre løsninger. Du kan f.eks. vælge at tage et lån, der kan dække over udgifter til indskud og møbler.

Det er jo også træls, hvis man skal flytte ind i noget, hvor der nærmest går et halvt år, før man har møbler nok? Det er faktisk ikke særlig svært at tage et lån, og man behøves ikke at være særlig gammel.

Du kan f.eks. tage sms lån 19 år – her skal du altså, som navnet indikerer, kun være 19 år. Og så skal du ikke forsvare, hvad du skal bruge pengene til, som man f.eks. skal, hvis man skal tage et banklån.

Bliv medlem af en A-kasse

Når du får et job, så er det vigtigt, at du er medlem af en A-kasse. Det er også vigtigt, hvis du er studerende, for ellers har du ikke adgang til dagpenge, når du ikke længere får SU. Du kan få et medlemskab hos Kristelig A-kasse, hvis du ikke ved, hvem du skal vælge. Disse er dygtige, og her er du sikker på at være godt dækket ind.

Sørg selv for madlavning og rengøring

Når man flytter hjemmefra, så er der ingen kære mor. Du skal nu selv til at sørge for madlavningen og rengøringen.

Hvis det ikke er noget, du er vant til, så kan det være en god idé at lave en madplan samt lave en rengøringsplan for, hvornår du skal gøre hvad rent. Det kræver lidt tilvænning i starten, men når du først er kommet godt i gang med det, så behøves du nok ikke længere et skema for at være sikker på, at det bliver gjort.