Sådan bruger du maling i indretningen

Sådan bruger du maling i indretningen

januar 5, 2021 3 Af admin

Farver på væggene er med til at skabe et moderne og personligt udtryk i hjemmet. Hvis hjemmet trænger til en makeover, kan du bruge farver i indretningen. Malingen giver et helt nyt udtryk til boligen, og du kan derfor hurtigt skabe en ny personlig stil.

I denne artikel får du tips og tricks til at skabe en moderne indretning med farver på væggene. 

En rolig base skaber sammenhæng

Indretningen i hjemmet kan hurtigt blive et stort kaos, hvis du bruger for mange forskellige farver. Det kan derfor være en god idé at skabe en rolig base på væggen. Du kan finde en dæmpet og rolig farve, som skal gå igen på de fleste vægge i boligen. Det er med til at skabe en sammenhæng mellem rummene i huset. På den måde ender du med en harmonisk indretning.

Når du skal finde maling til din base, kan du få farveprøver med hjem. Det giver dig mulighed for at se farverne i samspil med boligen. Hos Maler-Maling kan du finde farver til den moderne boligindretning. Det kan være, at du ønsker at bruge hvid til basen. Du kan også bruge en grå som grundfarve til rummene. Når farven bliver brugt flere steder i boligen, bliver indretningen bundet sammen.

Mal lister og døre

Grundfarven i hjemmet er med til at skabe sammenhæng i boligen. Når du har fundet en god farve til basen, kan du lege med farver til lister og døre i hjemmet. Det kan være, at du har en yndlingsfarve, som skal være en del af indretningen. Du kan derfor male enkle døre og lister med din yndlingsfarve. Det skaber en personlig og moderne stil i hjemmet. Du kan også vælge at male lister, døre og vinduer i den samme farve. Det skaber en kontrast til basen, som vil pynte flot i hjemmet.   

Rummet kan også få et helt andet udtryk, hvis du maler en enkelt væg i en anden farve end grundfarven. Det skaber energi i rummet og bidrager til den moderne indretning.

Når du skal male hjemmet, kan du lege med farverne og sammensætte dem på forskellige måder. Du kan få gode råd af en farvehandler, hvis du har brug for hjælp til farvesammensætningen.

Skab kontraster i boligen

Det kan give et friskt pust i hjemmet, hvis du bruger kontraster i hjemmet. De klare og mere larmende farver vil skille sig ud i indretningen. Det er derfor vigtigt, at du vælger maling af god kvalitet.

Når gæsterne træder ind i hjemmet, vil de med det samme få øje på de klare farver. Det kan være, at du har valgt at male døren i en kontrastfarve til væggene. Det er derfor døren, der kommer i fokus, når gæsterne træder ind i rummet.

Hvis indretningen skal lykkes, skal du sørge for at kontrastfarverne spiller sammen, og at malingen er af god kvalitet. På den måde får du et skarpt resultat, som giver personlighed til den moderne indretning. Det handler altså om at finde farver, som spiller godt sammen.