Kender du AOF, og ved du hvad AOF kan gøre for dig?

Kender du AOF, og ved du hvad AOF kan gøre for dig?

januar 13, 2021 1 Af admin

AOF handler ikke kun om uddannelse, men i lige så høj grad om dannelse, forstået på den måde, at du skal have viden om og forståelse for det samfund, du er en del af.

En af de fordele, der er ved at blive ældre, er, at vi finder ud af alt det, vi ikke ved og kan, men det er der råd for, for du kan altid blive klogere, og det er her AOF kommer ind i billedet.

Det AOF tilbyder dig, det er aftenskole, så du kan lære mere om det, der lige præcis interesserer dig, og som samtidig kan gøre dig til en værdifuld samfundsborger.

Ganske kort kan man sige, at AOF står for folkeoplysning, og dækker hele landet, så der er ingen undskyldning for ikke at deltage, selv om du måske ikke bor centralt.

En anden brugbar del af den danske model

Der er ingen tvivl om at folkeoplysning er noget typisk dansk, hvor en anden ting der er typisk dansk, det er arbejdsmarkedets opbygning, forstået på den måde, at både arbejdsgivere og lønmodtagere er en del af en model, hvor begge parter har den størst mulige sikkerhed.

Arbejdsgiverne kan hyre og fyre efter behag, så længe de overholder reglerne, og lønmodtagerne kan være sikre på at have en indtægt, selv uden arbejde, hvis de husker at forsikre sig, hvilket sker via a-kasse-systemet.

Find a-kasser overalt i landet, der er mindst 25 forskellige at vælge imellem, og hvad skal du så vælge? Jamen det afhænger af, hvad du har brug for, skal det være simpelt og tværfagligt, så kan du tage stort set hvad som helst, men skal det være smalt, fagspecifikt og med bred service, så skal du vælge meget specifikt.

Men det a-kasserne grundlæggende kan give dig, det er økonomisk sikkerhed, så du ikke står uden en indtægt, selv om du mister dit arbejde, men de kan også levere en del andre ydelser. Det er dem, der står bag efterlønnen, der trods alt stadig eksisterer.

Sørg for at sikre dig godt

Selv om vi i Danmark er gode til at hjælpe hinanden i pressede situationer, så vil det stadig være en god idé, hvis du sørger for at sikre dig, hvis du skal køre bil.

Det er heldigvis muligt at købe sig til noget assistance, hvis du kommer ud et sted, hvor du sidder fast. Find den billigste vejhjælp, der kan give dig sikkerhed i en kedelig situation.

Det kan løse en del for dig, hvis du for eksempel ikke kan starte bilen en morgen, eller hvis du skal have repareret din bil, og det tager lang tid, før den kommer tilbage, hvor du har brug for en lånebil. Du har brug for en situation, hvor der ikke er nogen økonomiske overraskelser, fordi du betaler løbende og i små beløb.

Det kan være din bil sidder fast og skal hives op af grøften og den skal måske bugseres til et værksted, hvilket også er en del af løsningen, men du kan også få den repareret på stedet.