Hundesenge til den moderne kæledyrsejer: din købsguide

oktober 10, 2021 1028 Af admin

Hundesenge er et vigtigt køb for enhver kæledyrsejer. Der er én sengetype, som alle tænker på først: trådkurven med en pude indeni. I denne artikel vil vi diskutere de mange forskellige typer hundesenge, og hvad de bedst bruges til. Vi vil tale om, hvordan du vælger et materiale, der er praktisk og nemt at rengøre, samt hvordan du bør tage hensyn til din hunds størrelse, når du vælger hundeseng.Vi vil også nævne et par andre ting, som du skal huske på, når du køber hundesenge.

Hvilke typer hundesenge findes der?

Der findes den klassiske trådkurv med en pude indeni, som også er en god seng, både til de store, men også mindre hunde.

Hvis du gerne vil uden om fletkurvenen, er der også de mere bløde sengetyper, som er polstret og fyldt med komfortabelt fyld, som nogle gange kaldes en ortopædisk hundeseng. Der findes også donut-senge, som er formet som en donut og bløde i materialet.

Hvad bør du kigge efter i en hundeseng?

Den skal være stor nok til at rumme din hund, når den er vokset, men ikke meget større, da hunde vokser opad i starten

Materialet, som hundesengen er lavet af, skal gøre rengøring let, hvad enten det drejer sig om at fjerne betræk eller vaske dem. Det kan også hjælpe, hvis stoffet ikke er for stift, så hunden ikke føler sig utilpas, når den ligger i sin seng

Din hvalp skal nemt kunne komme ind og ud af sengen, så hvis du vælger en trådkurv, skal du vælge en med tilstrækkelig plads indeni, eller du kan fastgøre en rampe eller sætte en trappe op. Kassepuder er typisk lavet af blødt stof, men kan stadig være for høj til, at en hvalp let kan komme ind og ud af den.

Det er også vigtigt, at hundesengen ikke er for hård eller ubehagelig, da dette kan give problemer med hundens led. Den skal være blød nok til at holde den komfortabel, mens den hviler på siden

Overvej også, om du ønsker at købe en ortopædisk udgave, hvis din hund har ledproblemer. Ønsker du at læse mere om de forskellige hundesenge, så se mere her.

Hvordan vælger man et materiale, der er praktisk og let at rengøre?

Kig efter stofbetræk, der let kan tages af, eller vaskes i vaskemaskinen, især hvis du har en hvalp, da de sandsynligvis hurtigt bliver beskidte. Undersøg inden du køber en bestemt hundesng, om den må komme i vaskemaskinen. Det vil gøre det hele meget lettere, især hvis din hund ellers mudder eller at bade i havvand.