Uddannelse giver bedre privat økonomi

Uddannelse giver bedre privat økonomi

november 23, 2020 Slået fra Af admin

 

Det er ikke unormalt at opleve, at man står i en situation, hvor pengene på ens konto ikke helt rækker. Det kan være til en større eller en mindre investering. Langt de fleste danskere bliver før eller siden nødt til at optage et lån, netop fordi de står i en sådan situation. Mange vælger at låne penge i banken, men fortsat flere vælger også at låne de penge, de mangler, via online låneudbydere. Det kan der være mange grunde til. En ofte forekommende årsag kan være, at man ikke har mulighed for at låne i banken.

Registreret i RKI?

En årsag til, at man ikke kan få lov at låne penge i banken, kan være, at man er registreret i RKI. At være registreret i RKI vil sige, at man er registreret dårlig betaler – med andre ord, at man tidligere har haft problemer med at overholde en betalingsaftale, og at man derfor er blevet indberettet til RKI. Står man registreret her, vil man opleve, at mange låneudbydere ikke vil låne penge til en, fordi de vurderer, at det er for risikabelt.

Der findes dog visse online låneudbydere, der tillader, at man kan låne trods RKI. Du kan læse mere her. Renten på disse lån er typisk højere end på almindelige online lån, netop fordi låneudbyderen vurderer, at der er en særlig risiko ved at låne penge til folk, der tidligere har haft svært ved at overholde betalingsaftaler. Herudover kan der gælde særlige, skærpede krav til låneaftalen.

Man bør derfor ikke låne penge, når man er registreret i RKI, medmindre det er strengt nødvendigt. Generelt bør man, når man er registreret i RKI, først og fremmest fokusere på at betale den gæld, der gør, at man er registreret, så man senere kan låne uden at være nødt til at gøre det under de særlige forhold, der gælder for folk, der er registrerede dårlige betalere.

Undersøg mulighederne nærmere, inden du låner

Uanset om du ønsker at låne trods RKI eller ønsker at optage et almindeligt lån, er det anbefalelsesværdigt at undersøge sagen nærmere, inden du låner. Læs mere her.

Der findes flere forskellige typer af online lån, ligesom der findes mange forskellige udbydere, som hver især kan tilbyde noget forskelligt, hvad angår størrelsen på de lån, der udbydes, lånets løbetid, renten osv.

Der findes forskellige sider online, hvor du kan sammenligne de forskellige låneudbydere, og hvad de kan tilbyde, men du bør læse nærmere om, hvad det vil sige at optage et online lån, hvad de enkelte lånetyper indebærer, mm. På den både sikrer du dig, at du træffer det rigtige valg, når du låner, og at du ikke ender i en mere problematisk økonomisk situation, end før du indgik låneaftalen.