Læs alt om tilskud til varmepumper

juni 2, 2022 17 Af admin

Danmark er et land, der er kendt for de mange tilskud og støtteordninger, der er tilgængelige for dets borgere. I denne artikel vil vi fokusere på de tilskud, der er tilgængelige for dem, der ønsker at installere en varmepumpe i deres hjem. Der findes flere forskellige typer af tilskud, så læs videre for at finde ud af mere om dem!

Hvilke typer varmepumper kan jeg få tilskud til?

Når du tænker varmepumpe, så tænker du måske på tre forskellige typer. Den ene er luft til luft, den anden er luft til vand og den sidste jordvarme. Men i dag 2022 er det kun luft til vand og jordvarme-ejere, som kan søge om tilskud. Så dem der ejer en luft til vand varmepumpe, og jordvarme kan altså søge om tilskud, højt to gange om året og hvor meget man får i tilskud afhænger af flere ting. Læs mere om Specifikt for 2022 tilskud.

Så meget kan du få i tilskud

Det er ikke det samme beløb, man får i tilskud som naboen. nødvendigvis. Det afhænger nemlig af to ting:

  • Størrelsen af boligen i m2
  • Energimærket på varmepumpen

Bolig kvadratmeter

Dette er afgørende for, hvor stort et område i kvadratmeter af boligen, som varmepumpen skal opvarme. Arealet kan varierer alt lige fra under 75 m2 til 300+ m2. Og læg mærke til, at det er det areal, som varmepumpen skal opvarme. Jo større areal du har, jo mere kan du få i tilskud.

Energimærke af varmepumpe

Det er sådan, at jo bedre energimærke varmepumpen har, jo mere får du i tilskud. Det bedste du kan vælge er A (som i det gamle system hed A+++) her vil du også få mest i tilskud, end hvis det er en klasse B eller C. Jo mere energieffektiv varmepumpen er, jo mere bliver du belønnet i tilskud. Så det kan altså godt betale sig, at betale lidt mere for en varmepumpe i energimærke A end C og D for eksempel.

Tilskuddet er dog forbundet af nogle forudsætninger

For at kunne søge om tilskud til din varmepumpe, så er det en forudsætning, at du bor i et helårsbolig. Dette kan altså ikke lade sig gøre at søge om det, hvis det er til et sommerhus eller lejlighed. Varmepumpen skal i øvrigt være godkendt i forhold til varmepumpelisten. Og så skal varmepumpen være udskiftet fra gasfyr, oliefyr, træpillefyr eller el-varme. Hvis dette ikke er gældende for dig, så kan du altså ikke søge om tilskud.

Her kan du søge

I gamle dag skete det helt automatisk, at man kunne søge og kort efter blev man bevilget sit tilskud. Men i dag er det lidt mere kompleks. For det er altså ikke alle der få tilskud, selvom de dækker ind under alle forudsætninger. For det gælder om at sende en ansøgning, lige så snart at Energistyrelsen åbner op for ansøgninger, og det er kun en hvis procentdel, som rent faktisk får det bevilget, så det er først til mølle! Du kan søge to gange om året, så hvis der ikke er held den ene gang, så er der måske den anden gang!