Farverne i dit hjem er vigtige for din trivsel

Farverne i dit hjem er vigtige for din trivsel

februar 2, 2021 30 Af admin

Hjemlighed er altafgørende

I dette menneskeliv, der er hektisk og forvirrende for de fleste mennesker, i hvert fald i jævnlige perioder, der er vigtigt at holde fast i de helt centrale ting. De ting og følelser, som giver os rodfæstning, balance og så vidt muligt harmoni. Livet har den dynamik, at man tager udgangspunkt i sit hjem, sin base, og så drager man dagligt ud i verden for typisk at gå på arbejde. Det er dog også for alle de andre ting vi drager ud, indkøb, besøg på Borgerservice, besøg hos venner osv osv. Rytmen er den samme, hjemmet er der vi lader batterierne op, der vi græder igennem efter en stressende dag på arbejdet, og der vi hopper i pyjamas over en kop te, når vi bare skal være os selv. Denne hjemlighed er altafgørende for os mennesker, den er nødvendig for at vi kan præstere hver eneste dag i en kompliceret verden, og uden den følelse ville vi brænde ud.

En følelse og et sted

Det er nemlig ikke bare et sted, hjemmet, det i høj grad og måske frem for alt, en følelse. Der er nogle der er bedre end andre til at skabe denne følelse, selvom man måske flytter bolig ofte. Der er det engelske udtryk “home is where my heart is”, hvilket peger på, at ens hjem er etableret blot man har hjertet med, eventuelt sammen med sin familie. Følelsen af hjemlighed har mange former, det er op til en selv hvordan den bedst føles, men vigtigt er det under alle omstændigheder, at man lytter til sig selv og sine behov, og lever dem ud uden filter der hvor man bor. Selvom vi alle har forskellige prioriteter, så er der noget universelt positivt over at tage sig af sit sted, og det lige fra at bruge tiden på sin indretning, rydde op og gøre rent og så fremdeles. De sidstnævnte ting er helt almindelige, men i samme åre er der noget, som vi næsten alle glemmer, men som har den samme betydning: At få nymalet sine vægge.

Nymalede vægge 

Det at få malet sine vægge har lidt den samme effekt som en forårsrengøring, men det er samtidig en opdatering af ens indretning, da man uvægerligt vil blive inspireret til at sætte møblerne anderledes, når man har haft alt ude i forbindelse med malingen. Det er altså som at puste ny ilt ind i sit hjem, at få malet vægge. Og derfor er det også en fantastisk måde at revitalisere sin følelse af hjemlighed. Man tager hånd om og viser omsorg for sin base, og man gør det så nemt som muligt for sig selv, at genbesøge den indretning, som her og nu bedst etablerer følelsen af ro og base for genopladning af batterierne. Det kan anbefales at hyre professionelle malere til dette, for så sikrer man sig et smukt resultat, og man ender ikke med at gå kold i en proces, man ikke helt evner at følge til dørs. At male korrekt er ikke nemt, så finde endelig nogle lokale malere, der kan hjælpe dig.